Сторінки

середа, 30 листопада 2022 р.

CHROMEBOOK ДЛЯ ОСВІТИ

 

CHROMEBOOK ДЛЯ ОСВІТИ

golovna2У межах співпраці Міністерства освіти і науки України та компанії «Google», 23 травня 2022 року під час Світового освітнього форуму, що відбувся у Лондоні, було укладено угоду про надання українським учителям сучасних девайсів, що допоможуть у реалізації освітнього процесу.

За даними Міністерства освіти і науки України (https://cutt.ly/AMns8v6), угодою передбачено надання комп’ютерного обладнання, програмного забезпечення, контенту, а також проведення тренінгів із цифрової компетентності для українських педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Станом на 5 жовтня 2022 року, в Україну надійшло близько 10 тисяч  сучасних ноутбуків «Сhromebook», серед яких  девайси отримали педагоги Житомирщини.

Chromebook (ноутбук) працює на операційній системі Google Chrome OS – це операційна система з хмарним сховищем та вбудованими додатками Google, тобто робота на ньому базується на застосуванні веб-сервісів. Пристрій призначений для використання, насамперед, при підключенні до мережі Internet, проте і за його відсутності окремі додатки можна використовувати у режимі офлайн.

Залежно від ситуації, одним девайсом може користуватися як один учитель, так і декілька, створивши персональний обліковий запис із власною електронною адресою і паролем на Gmail.     

Для ефективної організації освітнього процесу, перед початком використання «Chromebook» педагогами, учнями та їх батькам (у випадку наявності пристрою), доцільно буде ознайомитися з можливостями та особливостями роботи цього девайсу за  наступними інформаційними матеріалами:

  • список поширених запитань та відповідей, щодо можливостей та особливостей роботи на девайсі «Chromebook» (https://cutt.ly/fMnPJ7r);
  • «Що таке Chromebook?» (https://cutt.ly/PMyVbU6);
  • «Початок роботи з Chromebook» (https://cutt.ly/EMyVXql);
  • інтерактивні відеоінструкції щодо роботи з додатками/інструментами Google               (https://cutt.ly/2MnShcA);
  • «Як працювати на Chromebook тисячам українських учителів?» (https://cutt.ly/8MmWPxi);
  • «Як працювати з mozaWeb на Chromebook?» (https://cutt.ly/rMmWxTZ).

Немає коментарів:

Дописати коментар